Tư vấn du lịch Đắk Nông

GIỚI THIỆU DU LỊCH ĐẮK NÔNG

Đắk Nông là điểm du lịch nổi tiếng tại khu vực miền Trung – Tây Nguyên. Khi đến với Đắk Nông, du khách có dịp thăm quan các điểm du lịch nổi tiếng như:Thác Gia Long, Thác Dray Sáp, Thác Ba Tầng, Thác Trinh Nữ, Thác Diệu Thanh, Thác Dray Nur, …. Đặc biệt trải nghiệm và cảm nhận cuộc sống và con người miền Trung – Tây Nguyên


Du lịch Đắk Nông

DI CHUYỂN, ĐI LẠI Ở ĐẮK NÔNG

Nếu ở các tỉnh gần, bạn có thể đến Đăk Nông bằng xe máy, xe ô tô. Riêng các tỉnh xa thì thường chọn sân bay Buôn mê Thuột làm điểm trung chuyển.

BẰNG PHƯƠNG TIỆN CÔNG CỘNG:

Với xe đò (xe khách), bạn có thể mua vé tại các bến xe của mỗi tỉnh hay liên lạc với các hãng xe chất lượng cao có tuyến đến tỉnh này. Lưu ý nên tìm hiểu kỹ về chất lượng xe, giá cả, thời gian xuất bến (ở cả 2 đầu), những địa danh có thể đi qua.

PHƯƠNG TIỆN CÁ NHÂN:

Nếu gần, bạn có thể dùng xe máy hay xe ô tô để đến Đăk Nông. Từ Sài Gòn – Đăk Nông có 2 hướng di chuyển.

Một là từ Sài Gòn đi Bình Dương, đến ngã ba Sở Sao đi thẳng về huyện Chơn Thành, đến ngã tư Chơn Thành thì rẽ phải về hướng thị xã Đồng Xoài, tiếp đó, ôm theo vòng xoay TX Đồng Xoài, và chạy thăng theo huớng QL 14 đến thị xã Gia Nghĩa, tỉnh Đak Nông. Đoạn đường dài khoảng 270Km.

Hướng thứ 2 thì sau khi đến ngã ba Sở Sao, rẽ về hướng tay phải về hướng thị xã Đồng Xoài, đến ngã tư Đồng Xoài thì rẽ về tay phải theo huớng QL 14 đến thị xã Gia Nghĩa, tỉnh Đak Nông. Đoạn đường dài khoảng 240km.

Lưu ý là đường ở các tỉnh Tây Nguyên khá hẹp, nhiều đèo, dốc, cần chú ý tốc độ, tầm nhìn và cẩn thận với xe khách ngược chiều chạy ẩu. Nên mang đầy đủ giấy tờ xe, chấp hành đúng luật giao thông đường bộ, chạy đúng tốc độ quy định (có khá nhiều trạm kiểm tra tốc độ).

NÊN DU LỊCH ĐẮK NÔNG VÀO THỜI GIAN NÀO

Mùa nào Đăk Nông cũng đẹp, nhưng nếu mục đích chính là đến để chiêm ngưỡng hàng loạt các ngọn thác hùng vĩ của địa phương này thì nên đến vào mùa mưa (tuy sẽ gặp nhiều hạn chế về việc di chuyển).

Các lễ hội như lễ Tâm Nghết, lễ đâm trâu, lễ chúc thọ, lễ cúng lúa mới, lễ hội cồng chiêng… tại vùng đất này cũng không có thời gian cố định. Vì thế, muốn tham gia lễ hội nào thì bạn nên chịu khó cập nhật thông tin rồi hẵng đến.

ĐIỂM ĐẾN HẤP DẪN Ở ĐẮK NÔNG

1. CHÙA HUỆ ĐỨC

Chùa tọa lạc ở số 430 Quốc lộ 14, khối 1, thị trấn Ea T’ling, huyện Cư Jut, tỉnh Đak Nông. Chùa cách trung tâm thành phố Buôn Ma Thuột 21 km về hướng Tây Nam. ĐTLL: 050.882259 (ông Võ Văn Dũng). Chùa thuộc hệ phái Bắc tông. Chùa do ông Phan Chí pháp danh Nguyên Cảo và một số Phật tử địa phương phát tâm hỷ cúng mua đất thành lập chùa vào năm 1992


Chùa Huệ Đức

2. THÁC 3 TẦNG

Người ta gọi là thác Ba Tầng bởi vì khi nước suối chảy đến đây phải qua ba tầng thác mới đến lòng suối nằm ở phía dưới. Ba tầng thác này nằm nối tiếp nhau trong một chiều dài khoảng 40m. Tầng thứ nhất không cao lắm, nước từ các tảng đá rơi xuống lòng thác từ độ cao hơn 1,5m. Cách tầng thác thứ nhất chừng 20m là tầng thác thứ hai. Ở tầng thác này, dòng nước suối xanh trong sau khi len lỏi giữa những tảng đá nằm kề nhau và từ độ cao khoảng 2m đã tràn xuống phía dưới tung bọt trắng xóa


Thác ba tầng

3. THÁC DIỆU THANH

Thác Diệu Thanh đẹp, hoang sơ và thơ mộng. Ngoài thác lớn nhất từ độ cao khoảng 30m đổ xuống vực sâu, Diệu Thanh còn có nhiều dòng thác nhỏ, cùng thác mẹ, nước đổ xuống suối quanh năm tung bọt trắng xoá. Dưới chân ngọn thác là cả một khoảng rộng mênh mông nước có nhiều mô đá nhỏ nhấp nhô, tạo thành hàng trăm dòng chảy ra nhiều hướng. Hai bên bờ suối là những bãi đất bằng phẳng có nhiều cây xanh toả bóng mát.


Thác Diệu Thanh

4. THÁC TRINH NỮ

Thác Trinh Nữ là một trong những địa điểm thu hút khách thập phương đến đây du ngoạn, ngắm cảnh nhiều nhất. Trước khi hòa vào dòng Sêrêpôk cuồn cuộn chảy, nhánh sông Krông Nô còn phải vượt qua những dãy đá lởm chởm, xếp chồng lên nhau muôn hình, muôn vẻ. Thế nhưng, lực cản cuối cùng đó đã tạo nên một thắng cảnh thiên nhiên hấp dẫn và có một cái tên vô cùng thơ mộng – Thác Trinh Nữ.


Thác Trinh Nữ

5. THÁC DRAY SÁP

Thác Dray Sáp là một thắng cảnh đẹp nhờ sự kết hợp giữa hai dòng sông Krông Nô và Krông A Na mà người Ê Đê và người MNông gọi là sông Chồng, sông Vợ gặp nhau mà thành. Tình yêu của họ mạnh mẽ như dòng thác, đẹp đẽ như sắc cầu vồng ẩn hiện trong làn sương khói nước. Dray Sáp như một bức thành nước khổng lồ, hùng tráng giữa một vùng hoa nước long lanh.


Thác Dray Sáp

6. LỄ HỘI CƠM MỚI

Lễ hội cơm mới: Các dân tộc sống ở vùng Tây nguyên sau mùa thu hoạch sẽ tổ chức lễ ăn cơm mới, đây cũng là lễ hội đặc trưng của người Bahnar và Jrai được tổ chức để tạ ơn thần lúa, mừng mùa thu hoạch mới, cầu mong cho ruộng nương ngày càng nhiều thóc lúa. Dân làng cúng thần lúa bằng heo, gà… lễ ăn cơm mới được tổ chức ở nhà rông hoặc nhà riêng.


Lễ hội cơm mới

7. CHÙA HOA NGHIÊM

Chùa tọa lạc ở số 49 Quốc lộ 14, khối 4, thị trấn Dak Mil, huyện Dak Mil, tỉnh Dak Nông. Chùa cách trung tâm thành phố Buôn Ma Thuột 55km vvề hướng Tây Nam, theo Quốc lộ 14 đi TP. Hồ Chí Minh. ĐT: 050.741510. Chùa thuộc hệ phái Bắc tông. Chùa do ông Nguyễn Văn Đôn cùng một số Phật tử địa phương thành lập vào năm 1968 trên diện tích đất 3.359 m2. Ông Phạm Văn Dõng pháp danh Trừng Mãnh đã tổ chức vận động trùng tu chùa năm 1989 và đại trùng tu vào năm 2000 với kiến trúc uy nghi, thanh tịnh.


Chùa Hoa Nghiêm

ĂN GÌ? Ở ĐÂU?

1. RƯỢU CẦN

Rượu cần có nhiều thứ, ngon hay dở là do ở người làm cũng như các hợp chất có được đầy đủ hay không. Hiện nay, rượu cần không chỉ dành riêng cho các đồng bào Tây Nguyên, mà họ thường chế tạo, cất thành từng ghè (ghè hay ché là loại hũ cao để đựng rượu) chở đi bán tại các làng miền xuôi. Cho nên, người Kinh chúng ta nay cũng “khoái” uống rượu cần trong các tiệc tùng linh đình hay lễ, tết.

2. CƠM LAM

Người ăn có thể cảm nhận cả mùi nếp thơm lẫn hương rừng trong miếng cơm lam. Nó chắc mà lại dẻo, bùi mà không cứng, ăn không biết ngán. Nhiều khi không có thức ăn kèm, người ta vẫn thấy rất rõ cái vị đậm đà của nó.

3. CÀ ĐẮNG

Cà đắng có mặt trong nhiều món ăn của bữa cơm đồng bào dân tộc như cà đắng nấu với cá khô, cá hấp hoặc tôm tép khô, cà đắng nấu ốc… Nếu mạnh miệng qua được đũa đầu tiên của những món cà đắng, bạn sẽ “nghe” được vị ngọt đằm thắm hòa với vị ngọt, vị mặn của cá khô, của tôm tép và vị cay xé lưỡi tạo nên một khẩu vị rất lạ, rất riêng của núi rừng.

4. MĂNG CHUA RỪNG

Đến với Đăk Nông, bạn phải một lần nếm món măng chua của đồng bào dân tộc nơi đây mới cảm nhận hết được những nét giản dị, mộc mạc của nó. Không phải là một món ăn cao sang, măng chua mộc mạc như bản chất của người dân tộc Tây Nguyên và để lại trong lòng mỗi thực khách một cảm giác thật ngon, thật lạ vì chính bản chất bình dị, tự nhiên vốn có của nó.

5. CÁ LĂNG NƯỚNG THAN

Trong các món đặc sản của núi rừng, nhiều du khách rất thích món cá lăng nướng than hồng. Người dân ở đây thường bọc cá lăng trong một loại lá rừng rồi mới đem nướng. Cá lăng được đánh bắt từ dòng sông Sêrêpôk, thịt cá không chỉ ngọt mà còn dai và thơm phức. Thêm một ống cơm lam, một đĩa gà nướng là bữa ăn của bạn đã mang đậm “chất” đại ngàn

ca lang2

6. LẨU LÁ RỪNG

Dường như hương vị của núi rừng, của đại ngàn xanh đã thấm vào từng chiếc lá để bạn có thể cảm nhận một cách đầy đủ nhất về Tây Nguyên. Có khoảng hơn 10 loại lá được dùng để chế biến lẩu lá rừng, phần lớn chúng đều được người dân bản địa phát hiện ra khi đi rừng. Ban đầu những lá này được sử dụng như một thứ rau rừng để phục vụ cho những bữa ăn trên nương, trên rẫy. Sau này khi tập quán sản xuất thay đổi thì nó được dùng như một đặc sản đó là lẩu lá rừng. Cùng với những loại lá này còn có mắm thịt, tôm nõn và thịt luộc.

NÊN MANG GÌ KHI ĐẾN ĐẮK NÔNG?

– Mang các dụng cụ che mưa nếu đến vào mùa mưa và các dụng cụ tránh nắng nếu đến vào mùa nắng
– Dù đi mùa nào cũng nên mang áo ấm vì không khí ở đây khá lạnh, chưa kể đến những đợt gió không ngừng thổi.
– Mang các vật phẩm, kem, thuốc để ngừa và trị vết cắn của côn trùng.
– Mang theo lều, mùng mền, túi ngủ và đồ ăn nếu muốn cắm trại ở các thác.
– Nên nhờ một người dân địa phương làm hướng dẫn viên để tiếp cận trọn vẹn vẻ đẹp của các ngọn thác.

CÁC CUNG ĐƯỜNG DU LỊCH THƯỜNG GẶP:

Sài Gòn/Hà Nội – Đăk Nông – Đăk Lăk
Sài Gòn/Hà Nội – Đăk Nông – Đăk Lăk – Gia Lai – Kon Tum
Sài Gòn/Hà Nội – Đăk Nông – Lâm Đồng – Nha Trang

Ngoài ra, hiện nay đang chú ý phát triển tuyến du lịch Đắk Nông-Mundulkiri-Xiêm Riệp – Phnôm Pênh – Tây Ninh.

KHÁCH SẠN Ở ĐẮK NÔNG

Phòng ngủ
Khách sạn Đắk Nông Lodge

1847 BÌNH LUẬN

 1. Hey there! I understand this is kind of off-topic but I had to
  ask. Does building a well-established blog such as
  yours require a large amount of work? I am brand new to operating
  a blog but I do write in my diary daily. I’d like to start
  a blog so I can easily share my own experience and views online.
  Please let me know if you have any suggestions or tips for brand new aspiring blog owners.
  Thankyou!

 2. I was curious if you ever thought of changing the structure of your site?
  Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could
  a little more in the way of content so people could connect with it better.
  Youve got an awful lot of text for only having
  1 or two images. Maybe you could space it out better?

 3. Hi! I’m at work surfing around your blog from my new iphone 3gs!
  Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts!
  Keep up the excellent work!

 4. I don’t even know the way I finished up here, but I assumed this submit was once good.
  I do not realize who you’re however definitely you’re going to a well-known blogger should you are not already.
  Cheers!

 5. Hiya very nice web site!! Man .. Beautiful .. Amazing ..
  I will bookmark your web site and take the feeds also? I am glad to find a lot of useful info here within the post,
  we need work out extra strategies on this regard, thanks for
  sharing. . . . . .

 6. Actually no matter if someone doesn’t understand afterward
  its up to other viewers that they will assist, so here it takes place.

 7. Can I simply say what a relief to find somebody that truly
  understands what they are discussing online. You definitely know how to bring a problem to light and make
  it important. More and more people should check this out and understand this side of
  your story. I can’t believe you’re not more popular because you definitely
  possess the gift.

 8. I was curious if you ever considered changing
  the structure of your blog? Its very well written; I love what
  youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could
  connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one
  or two images. Maybe you could space it out better?

 9. Thanks for a marvelous posting! I truly enjoyed reading
  it, you are a great author.I will be sure to bookmark your blog
  and will come back down the road. I want to encourage you to ultimately continue your great writing, have a
  nice morning!

  • Normally I don at learn article on blogs, but I would like to say that this write-up very forced me to check out and do so! Your writing style has been surprised me. Thanks, very great article.

 10. I’m really loving the theme/design of your website.
  Do you ever run into any internet browser compatibility issues?
  A number of my blog readers have complained about my site not
  operating correctly in Explorer but looks great in Firefox.
  Do you have any recommendations to help fix this issue?

 11. I’m not sure why but this weblog is loading very slow for me.
  Is anyone else having this problem or is it a problem on my end?
  I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 12. Have you ever thought about adding a little bit more than just
  your articles? I mean, what you say is valuable and everything.
  But just imagine if you added some great pictures or video clips to give your posts more,
  “pop”! Your content is excellent but with pics and videos, this blog could certainly be one of
  the greatest in its niche. Wonderful blog!

 13. I simply want to tell you that I am just newbie to blogging and site-building and seriously loved you’re web site. Very likely I’m planning to bookmark your website . You absolutely come with excellent well written articles. Many thanks for sharing with us your blog site.

 14. When I originally commented I seem to have clicked on the -Notify me when new comments
  are added- checkbox and now every time a comment
  is added I recieve 4 emails with the same comment.
  Is there a means you are able to remove me from that service?

  Thanks!

 15. Remarkable post! Chatting about how taken pleasure in the exact examining. I’m hoping to see significantly more from your website. It looks you might have very good knowledge combined with perception. My corporation is very much fulfilled with this particular tips.

 16. We stumbled over here coming from a different web address and thought I may as well check things out. I like what I see so i am just following you. Look forward to looking at your web page repeatedly.

 17. Hi there! Do you know if they make any plugins to assist with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share. Cheers!

 18. When I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and already each time a comment is added I am four emails concentrating on the same comment. Will there be in whatever way you may eliminate me from that service? Thanks!

 19. Wow, superb blog structure! How long have you been running a blog for? you made running a blog look easy. The total look of your website is fantastic, let alone the content material!

 20. Good post here. One thing I’d like to say is most professional areas consider the Bachelor’s Degree just as the entry level requirement for an online certification. Even though Associate Qualifications are a great way to begin with, completing the Bachelors starts up many opportunities to various jobs, there are numerous online Bachelor Diploma Programs available by institutions like The University of Phoenix, Intercontinental University Online and Kaplan. Another issue is that many brick and mortar institutions offer Online versions of their degree programs but generally for a drastically higher price than the providers that specialize in online degree programs.

 21. This unique blog is definitely awesome and also factual. I have chosen helluva useful tips out of this source. I ad love to come back again soon. Thanks!

 22. Your style is very unique in comparison to other folks I ave read stuff from. Many thanks for posting when you have the opportunity, Guess I all just bookmark this page.

 23. Nice post. I learn something totally new and challenging on blogs I stumbleupon every day. It as always exciting to read through content from other writers and practice something from their web sites.

 24. Wonderful opinions you ave got here.. I appreciate you discussing your perspective.. Fantastic views you might have here.. Definitely handy viewpoint, many thanks for giving..

 25. You’ll find it near unattainable to see well-advised visitors on this content, unfortunately you appear like you comprehend which you’re writing about! Excellent

 26. Undeniably believe that which you stated. Your favorite reason seemed
  to be on the web the easiest thing to be aware of. I
  say to you, I certainly get annoyed while people consider
  worries that they plainly don’t know about. You managed to
  hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side-effects , people could take
  a signal. Will probably be back to get more. Thanks

 27. robe de cocktail pas cher i am in fact delighted to read this blog posts which includes lots of valuable facts, many thanks for providing these kinds of statistics.

 28. wonderful issues altogether, you just received a logo new reader. What may you suggest in regards to your submit that you just made some days ago? Any positive?

 29. Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your website is great, as well as the content!

 30. thank you for all your efforts that you have put in this. Very interesting info. Wayne All I have to say about that is asphinctersayswhat. Arcade owner What Wayne Exactly. by Wayne as World.

 31. Spot on with this write-up, I honestly believe that this website needs far more attention. I all probably be returning to read more, thanks for the advice!

 32. I simply intend to share it with you that I am new to online blogging and genuinely admired your article. Probably I am inclined to bookmark your blog post . You indeed have stunning article material. Delight In it for discussing with us your own internet document

 33. Howdy! Quick question that’s entirely off topic.
  Do you know how to make your site mobile friendly?

  My weblog looks weird when viewing from my iphone4.
  I’m trying to find a template or plugin that might be
  able to fix this issue. If you have any recommendations, please
  share. Thanks!

 34. Good morning here, just turned familiar with your weblog through Bing and yahoo, and have found that it’s really educational. I will appreciate should you decide continue such.

 35. I just hope to notify you that I am new to wordpress blogging and pretty much enjoyed your post. Likely I am inclined to store your blog post . You simply have memorable article content. Be Thankful For it for swapping with us your very own web post

 36. It as rather a great along with handy part of details. I will be satisfied that you simply contributed this convenient info about. Remember to keep us informed this way. Appreciate your spreading.

 37. Thank you pertaining to sharing the following great subject matter on your website. I ran into it on google. I am going to check to come back after you publish additional aricles.

 38. Im no professional, but I believe you just crafted the best point. You clearly comprehend what youre talking about, and I can actually get behind that. Thanks for staying so upfront and so sincere.

 39. That is a great tip especially to those fresh to the blogosphere. Simple but very precise info Thank you for sharing this one. A must read post!

 40. I think other web site proprietors should take this web site as an model, very clean and fantastic user friendly style and design, let alone the content. You are an expert in this topic!

 41. You could definitely see your skills in the paintings you write. The world hopes for more passionate writers such as you who aren at afraid to mention how they believe. All the time follow your heart.

 42. I simply hope to tell you that I am new to putting up a blog and really enjoyed your site. Likely I am probably to bookmark your blog post . You truly have stunning article materials. Truly Appreciate it for telling with us your current site information

 43. Hiya there, just turned mindful of your blog through Bing and yahoo, and discovered that it’s pretty good. I will be grateful for if you maintain this idea.

 44. I think other site proprietors should take this website as an model, very clean and fantastic user genial style and design, as well as the content. You are an expert in this topic!

 45. Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is excellent, let alone the content!

 46. I simply have to show you that I am new to putting up a blog and thoroughly liked your page. Probably I am inclined to store your blog post . You seriously have amazing article information. Be Thankful For it for discussing with us all of your internet article

 47. Terrific work! That is the type of info that are supposed to be shared around the web. Shame on Google for now not positioning this submit upper! Come on over and discuss with my web site. Thanks =)

 48. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I ave joined your feed and look forward to seeking more of your great post. Also, I have shared your website in my social networks!

 49. We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
  Your site offered us with valuable information to work on. You have done an impressive job and our whole community will
  be grateful to you.

 50. I?ll right away clutch your rss as I can at to find your e-mail subscription link or newsletter service. Do you ave any? Please allow me know in order that I may subscribe. Thanks.

 51. We stumbled over here different web address and thought I might as well check things out. I like what I see so i am just following you. Look forward to looking over your web page repeatedly.|

 52. My brother recommended I might like this website. He was totally right. This post actually made my day. You can not imagine just how much time I had spent for this information! Thanks!

 53. I was recommended this web site by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty. You are wonderful! Thanks!

 54. It as genuinely very complex in this busy life to listen news on TV, thus I only use internet for that purpose, and get the most up-to-date news.

 55. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each
  time a comment is added I get three emails with the
  same comment. Is there any way you can remove me from that service?
  Bless you!

 56. I just want to tell you that I am just newbie to blogging and site-building and really loved this website. Very likely I’m planning to bookmark your blog post . You certainly have very good posts. Thank you for sharing with us your webpage.

 57. I just want to mention I’m all new to weblog and definitely enjoyed this web blog. Almost certainly I’m planning to bookmark your site . You surely have terrific articles and reviews. Many thanks for revealing your website page.

 58. I don’t even understand how I ended up here, however I thought this publish was once good.
  I don’t recognize who you’re but certainly
  you’re going to a famous blogger if you happen to are not already.
  Cheers!

 59. This is a really good tip especially to those new to the blogosphere. Brief but very accurate information Appreciate your sharing this one. A must read article!

 60. Very nice article and straight to the point. I don at know if this is in fact the best place to ask but do you people have any thoughts on where to employ some professional writers? Thx

 61. Your style is really unique in comparison to other folks I ave read stuff from. I appreciate you for posting when you have the opportunity, Guess I will just book mark this page.

 62. Good day! This post could not be written any better!
  Reading this post reminds me of my previous room mate! He always kept chatting about this.
  I will forward this post to him. Fairly certain he will have a good read.
  Thanks for sharing!

 63. This very blog is definitely awesome as well as diverting. I have found helluva interesting advices out of this blog. I ad love to go back every once in a while. Thanks a lot!

 64. Good day! I could have sworn I’ve been to this site before but after looking at a few of the articles I realized it’s new to me. Regardless, I’m definitely happy I stumbled upon it and I’ll be bookmarking it and checking back regularly.

 65. This awesome blog is without a doubt interesting as well as diverting. I have discovered helluva handy tips out of it. I ad love to visit it again and again. Thanks a bunch!

 66. Wow, superb weblog format! How long have you ever been running a blog for? you make blogging look easy. The full look of your website is magnificent, let alone the content material!

 67. Hi! I could have sworn I’ve visited this site before but after going through some of the posts I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely pleased I discovered it and I’ll be bookmarking it and checking back frequently.

 68. Admiring the dedication you put into your site and in depth information you provide.
  It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed information. Great read!

  I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds to my Google
  account.

 69. I am not certain where you’re getting your info, however
  great topic. I needs to spend some time learning much more
  or understanding more. Thanks for magnificent info
  I was searching for this info for my mission.

 70. I have realized that over the course of constructing a relationship with real estate entrepreneurs, you’ll be able to get them to understand that, in each and every real estate exchange, a payment is paid. Eventually, FSBO sellers don’t “save” the commission payment. Rather, they struggle to earn the commission simply by doing a great agent’s job. In this, they shell out their money plus time to carry out, as best they are able to, the obligations of an real estate agent. Those tasks include disclosing the home by means of marketing, introducing the home to all buyers, creating a sense of buyer emergency in order to trigger an offer, scheduling home inspections, handling qualification inspections with the lender, supervising maintenance, and facilitating the closing.

 71. This unique blog is obviously cool and also diverting. I have found a bunch of useful things out of this amazing blog. I ad love to go back over and over again. Cheers!

 72. Your style is really unique in comparison to other folks I ave read stuff from. I appreciate you for posting when you have the opportunity, Guess I will just book mark this page.

 73. That is a really good tip particularly to those fresh to the blogosphere. Simple but very precise informationaаАа’б‚Т€ТšаЂаŒаАТ’аЂа† Many thanks for sharing this one. A must read post!

 74. My brother recommended I might like this web site. He was entirely right. This post truly made my day. You can not imagine simply how much time I had spent for this information! Thanks!

 75. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

 76. What as Going down i am new to this, I stumbled upon this I have found It positively useful and it has aided me out loads. I hope to contribute & aid other customers like its aided me. Good job.

 77. A fascinating discussion is worth comment. There’s no doubt that that you need to write more about this issue, it may not be a taboo subject but generally people don’t speak about these subjects. To the next! Many thanks!

 78. Pretty section of content. I just stumbled upon your web site and in accession capital
  to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts.
  Any way I’ll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently fast.

 79. It is really a nice and helpful piece of information. I am glad that you shared this helpful information with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

 80. indeed, research is having to pay off. sure, study is having to pay off. My personal web surfing seem total.. thank you. I appreciate you showing your point of view..

 81. Its such as you read my thoughts! You seem to know a lot about this,
  such as you wrote the book in it or something.
  I think that you could do with a few % to force the message home a bit,
  however instead of that, this is wonderful blog.

  A fantastic read. I will certainly be back.

 82. I truly appreciate this post. I?аАТ’аЂа†ve been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You ave made my day! Thank you again